Poul Kjærholm

Poul Kjærholms design er kendetegnet ved rene linjer og lækre materialer. For at bibeholde disse designklassikeres minimalistiske og stilrene udtryk kan det være nødvendigt at få dem ompolstret. Hos A&V Polstring er vi eksperter i ombetrækning og ompolstring af Poul Kjærholms sofaer og stole, og vi anvender kun de originale teknikker. 

Minimalistisk dansk design fra en af de største

På det internationale møbelmarked har dansk møbeldesign virkelig fået sin renæssance. Nordiske traditioner blandet med en kærlighed til godt design og lækre materialer er alle kvaliteter, der bliver sat høj pris på indenfor og udenfor de danske grænser. Og et af de navne, som ofte går igen på de store auktioner, er Poul Kjærholm.

Poul Kjærholm var modig i sit design og i sit materialevalg i sine mange møbler, og hos A&V Polstring skipper vores hjerte et enkelt eller to slag, når vi får en af de smukke sofaer eller fine stole fra Poul Kjærholms hånd ind på vores værksted.

Med en solid baggrund indenfor snedkerfaget og Kunsthåndværkerskolen, og med mange år som underviser og professor på Kunstakademiets Møbelskole, kendte Poul Kjærholm til godt håndværk, moderne design og selvfølgelig god kvalitet. Hans designs og materialevalg leder tankerne hen mod industrialismen, dog stadig med et eksklusivt touch, som passer perfekt ind i de fleste hjem.

Hans møbler udstråler generelt en minimalistisk tilgang til møbelfaget. Han er især kendt for sin ikoniske PK22 stole i læder og stål, der ud over at give en fortrinlig siddeoplevelse, også er hypermoderne i et hvert hjem. Stolen er et udtryk af funktionalisme og minimalisme, når det er bedst, og intet er ladt til tilfældighederne i Poul Kjærholms designs. Her fungerer dansk design og international form side om side, og resultatet er bjergtagende.

Hos A&V Polstring giver vi dine Poul Kjærholm-møbler deres glans tilbage 

Poul Kjærholm var og er stadig elsket af mange, og det er der absolut intet at sige til. I hans levetid nåede han at opnå flere danske og udenlandske udmærkelser for hans arbejde, der har kastet mange designklassikkere af sig, og sidenhen en hel udstilling kun med hans arbejde på Louisiana.

Mens samtidens møbeldesignere brugte træ, hældede Poul Kjærholm til stål som et af de bærende elementer indenfor hans design. Han havde før sin tid som møbeldesigner snust til bygningskonstruktion, og det er derfra, han så potentialet i at bruge jern i sit møbeldesign. For ham var det lige så godt, som mange af de andre populære materialer, der blev anvendt på hans tid. Det var da også hans gennemgående brug af jern, der fik ham til at skille sig ud fra mængden af de andre traditionelle, danske møbeldesignere.

Der er noget helt specielt ved møbler med brugsslid. Det vidner om en historie, der er fortalt gennem ridser i eksempelvis læderet, men der er nu noget endnu mere specielt med en designklassiker, der fremstår helt som ny, og det ved vi hos A&V Polstring alt om. Derfor har vi specialiseret os i at anvende de originale ompolstringsteknikker og metoder, der blev anvendt dengang, de første Poul Kjærholm-designs så dagens lys, og vores materialer er af den bedste kvalitet, så du kan ende ud med en stol, sofa eller daybed, der er så tæt som muligt på sin oprindelsesstand.

Besøg vores showroom

Ønsker du at se vores udvalg af møbler, er du velkommen til at besøge vores showroom, der ligger ved vores værksted i Hillerød. Fra vores belejlige beliggenhed har vi hovedsageligt kunder fra både København og Nordsjælland men også resten af Sjælland.

Du er velkommen til at ringe på telefon 44 47 31 07 for at høre nærmere.