Kåre Klint

Kåre Klint var startskuddet til en perlerække af store, danske møbeldesignere. Hans møbler forener godt dansk håndværk og designelementer fra fremmede lande, og resultatet er møbler, der emmer af historie. Hos A&V Polstring kan vi bringe ånden og livet tilbage i dine Kåre Klint-møbler gennem ompolstring og ombetrækning lavet efter traditionelle teknikker. 

Gedigen design fra den danske møbelkunsts grundlægger

Før Hans J. Wegner og før Børge Mogensen var der Kåre Klint. Og hvis det ikke var for ham, så havde vi i dag heller ikke haft så stort et repertoire af danske møbeldesignere på det internationale marked. Kåre Klint startede nemlig Kunstakademiets Møbelskole, hvor langt de fleste store designere er uddannet fra, så at kalde ham for dansk møbelkunsts grundlægger er vist ikke helt forkert. 

Kåre Klint blev kendt for KK 3758A-stolen, og siden den succes skabte han den ene designklassiker efter den anden såsom Safaristolen og Kiplampen.  Kåre Klints møbler er blevet lavet med en hel særlig fornemmelse for detaljer og teknik, og det får vi hos A&V Polstring mulighed for at undersøge nærmere, når vi får nogle af hans designs ind på vores værksted til ompolstring. Der er også noget helt særligt ved at se et af hans møbler forlade vores dygtige medarbejdere, som var det nylavet. 

Kåre Klint fik nærmest design og arkitektur ind med modermælken, eftersom hans far var arkitekt, og hans nysgerrighed til verden og ses også klart i hans møbler, der tydeligt bære bræg af inspiration fra fremmede kulturer blandet med traditionelle, danske designelementer. Resultatet var dengang banebrydende designs, som stadig den dag i dag danner grundlag for manges interiør over hele verden. 

 Væk dine Kåre Klint-møbler til live med ompolstring hos A&V Polstring

Det der er det specielle ved Kåre Klints møbler er, at de tydeligt fortæller en historie. Det ses blandt andet i den klassiske kirkestol med flettet sæde der udstråler elegance, men det gælder især også for Safaristolen. Her bliver tankerne med det samme ledt mod fjerne lande og fremmede kulturer, løver og giraffer og nye oplevelser. Derfor kan man tale om, at stolen ikke blot har en historie, men også en ånd, som nænsomt er indfanget i det tidløse design og selvfølgelig også i valget af materialer af blødt læder eller kanvas. 

Mange af Kåre Klints designs er stadig i produktion den dag i dag, men der er noget helt særligt ved de gamle møbler. Så har du fået fingrene i et Kåre Klint-design, og trænger det til at blive frisket op, så henvend dig til A&V Polstring. Vi gør vi alt for at kunne bibeholde eller lige frem vække den ånd, der er i mange af Kåre Klints møbler til live. Vores medarbejdere er specialiseret i ompolstring af hans designs, og alle er lært op i de gamle og originale teknikker og metoder, som dengang blev anvendt til polstring af Kåre Klints møbler. På den måde kan du være sikker på at få en færdig stol eller sofa, der er tro mod designerens oprindelige design. Vi ombetrækker udover Safaristolen også hans KK 6092-sofa, så den kommer til at passe perfekt ind i dit hjem og interiører. 

 

Besøg vores showroom

Ønsker du at se vores udvalg af møbler, er du velkommen til at besøge vores showroom, der ligger ved vores værksted i Hillerød. Fra vores belejlige beliggenhed har vi hovedsageligt kunder fra både København og Nordsjælland men også resten af Sjælland.

Du er velkommen til at ringe på telefon 44 47 31 07 for at høre nærmere.